Jump to content

A fájdalmas, gyakori vizelés okai

2015. 06. 12. 19:54

A sürgető, gyakori, fájdalmas vizelési inger az alsó húgyutak fertőzésére utal. Nők esetében a tünetek általában a végbélnyílásnak a húgycsőhöz való közelségével magyarázható. Így megnő a bakteriális fertőzések valószínűsége, és kialakulhat a hólyag-és húgycsőgyulladás.

A betegségnek a fentieken kívül egyéb tünetei is vannak, mint pl. húgycsőviszketegség, szúró, esetleg bizsergető fájdalom. A hüvely tünetei –folyás, viszketés, szúró, égető fájdalom – azt jelzik, hogy a nemi szervek is érintettek. A férfiaknál előfordulhat hímvessző végi gyulladás, viszketegség egyéb járulékos tünetek nélkül is. A legtöbbször a szappanok, fertőtlenítők, és más irritáló anyagok az okozói a makk gyulladásának. Ha a húgycsőből folyás is tapasztalható, urulógushoz kell fordulni.

Ha a vizelet véres, nem feltétlenül utal súlyos bajra, hiszen lehet, hogy a vízelvezető rendszer egyik részéről lesodródott gyulladásos szövetrészek az okozók. Persze súlyosabb is lehet az ok, pl. vesekárosodás, vesekő, fertőzés, hólyagbántalmak, hólyagkő.

(Forrás:Pharmavit / Fotó: Toilets_Sign_by_artur84)

Facebook oldalunkat itt találod!