Jump to content

IBS- amikor a bél szenved

2015. 06. 26. 17:31

Az IBS állandósult emésztőrendszeri panaszokat okoz a többnyire 20-50 éves korosztálynak. Gyanakodj erre a betegségre, ha már legalább hat hónapja van görcsös hasi fájdalmad, és feszülésed.

Az irritábilis bél szindrómára jellemző, hogy a panaszok általában csökkennek a székletürítést követően. A betegség során a hasmenéses, és székrekedéses szakaszok heti, vagy pár havi ütemezéssel váltják egymást. Nincs rá menetrend, teljesen egyénfüggő a szakaszok időtartama.

A főbb tünetek: görcsös hasi fájdalom, feszülés, hasmenéses és székrekedéses szakaszok váltakozása, de előfordulhat émelygés, hányás, fejfájás, szédülés, puffadás, alvászavarok, levertség, nehéz koncentráció, pszichés betegségek is.

Okai

Valószínűleg az agy és a bél közötti információcsere zavara az ok. Az IBS háza táján gyakori vendég a stressz, a harag, de az étkezéssel is kapcsolatban van. Az érintettek bélfala általában gyulladt.

Van megoldás? A mebeverin nevű komplex hatóanyag emésztést normalizáló hatású, s a betegség mindkét szakaszában segítséget nyújt. Vény nélkül kapható, s ha rendszeresen szedi a beteg, nincs is szükség több gyógyszerre.

Mielőtt azonban bárki elkezdené az öngyógyítást, panaszaival keressen fel egy gyógyszerészt, orvost, hogy valóban hatékony kezelést, életmódi tanácsokat kaphasson.

(Forrás: www.healthcommunities.com, Fotó:freedigitalphotos.net,Woman_With_Abdominal_Pain_Stock_Photo)

Facebook oldalunkat itt találod!