Jump to content

Egy korty hideg üdítő… De jól esik… BIZTOS???

2015. 08. 07. 19:46

Mindannyian álmodoztunk már a 35 fokos melegben egy pohárról… egy pohárról, amiben valamilyen pezsgő buborékos, színes, ízletes üdítő van, és lehetőleg olyan hideg, hogy a pohár külsején gyöngyözzenek a vízcseppek… Szép álom! Néha úgy érezzük konkrétan a túlélés záloga. Nem is tévedhetnénk nagyobbat.

Elnézést kérek mindenkitől, de a következő cikksorozatom egy olyan témát taglal, amely sokakban összetörheti ezt a kellemes illúziót. Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, aki szereti tudni mit önt magába, és az milyen hatással lesz testére.

Hét pontban foglalnám össze a káros hatásokat, és sajnos biztos vagyok benne, hogy korántsem fedek fel minden problémát, amit okozhatnak ezek az italok:

1. Veseproblémák

Tudták, hogy ezek az üdítők nagy mennyiségben tartalmaznak foszforsavat? Ami pedig veseműködési rendellenességeket okozhat, vagy akár veseköveket is. Sajnos sokan tudjuk mivel járnak ezek az apró kis kövek…

2. Csontritkulás

Maradjunk egy kicsit a foszforsavnál. A foszfátban gazdag étrend szoros összefüggésben van a csontritkulással. Amikor a foszfor kiválasztódik a vesékben, kalciumot köt meg, és visz magával, kivonva azt a csontokból

Folytatás hamarosan...

(Fotó:pixabay.com) További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!