Egyes tanulmányok szerint a pulzus kitapintásával számos ételallergia felismerhetővé válik.
A következőképp próbálhatjuk ki: mérjük meg nyugalmi állapotban a pulzust, majd mérjük meg közvetlenül valamilyen étel, ital elfogyasztása után, amiről azt feltételezzük, hogy allergiás reakciót válthat ki. Ha a pulzus észrevehetően megemelkedik, akkor elképzelhető, hogy valóban allergiásak vagyunk az adott ételre.
A pulzus az allergia felismerésén kívül számos információval szolgál. Mennyiségével és mélységével az anyagcsere milyenségéről, a vérkeringésről, vérnyomásról kaphatunk tájékoztatást.
Nyugalmi állapotban a pulzus 70-72. A 60-nál alacsonyabb és a 80-nál magasabb érték már jelzésértékű. Bővebben itt olvashat róla.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: healthcare-online.org)