Jump to content

Vizeletcsepegés? A probléma férfiakat is érinthet!

2015. 09. 26. 16:00

Az idősebb korban fellépő inkontinencia mindkét nemet egyaránt érinti. A kellemetlen probléma ellen sokféle módon lehet védekezni, tornával gyógy készítményekkel. Lépjen fel hatékonyan az inkontinencia ellen, az alábbi módszerek valamelyikével!

Az akaratlan vizeletvesztés, azaz az inkontinencia hazánkban 400-800 ezer embert érint. A valamilyen betegség tüneteként értelmezhető vizeletcsepegés az élet bármely szakaszában felbukkanhat, de tartósan, mindkét nemnél az időskor bekövetkeztével válik gyakorivá. Olyannyira, hogy a 80 éves kor felett 10-ből 8 embert érinti a kellemetlen tünet.

A vizelettartási probléma ellen gyakorta ajánlott az inkontinencia torna, ami a vizelettartásért felelős izmokat dolgoztatja, erősíti. Emellett léteznek gyógynövényes készítmények is, melyek természetes úton serkentik az izmokat a megfelelő működésre. Ilyen főzet például a Spanyolmeggylevél teakeverék, mely egyesíti magában mindazokat a gyógynövényeket, melyek gyulladáscsökkentőként, és vizeletpangás ellen használatosak.

A következő cikkben olyan tippekről olvashat, melyekkel csökkenthetők az inkontinencia okozta problémák.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: healthneedscare.com)