Jump to content

Egészségünk tükre a nyelv

2015. 10. 16. 12:30

A nyelvet széles körben használják a szervezet egészségügyi állapotának jelzőjeként. Pontos képet ad az emésztőrendszerről a szervezetben felbukkanó gyulladásokról és a vitaminhiányról is.

A nyelv fontos szerepére hamar rájöttek, így már a hagyományos orvoslás is a szervezet állapotának jelzőrendszereként tartotta számon.

A nyelv szövete a gyomor és az emésztőrendszer szövetének folytatása, így komplett és megbízható képet fest a szervezetben zajló emésztési folyamatokról. Annak savas vagy lúgos kémhatásáról.

A fehér, petyhüdt nyelv például vérszegénységre és vízvisszatartási hajlamra utal, míg a sötétvörös nyelv a gyulladásos megbetegedés jele. A sima, vörös színű, erősen barázdált nyelv a B-vitaminkomplex hiányának biztos jele.

A fehér lepedékes nyelv a nem megfelelő szájhigiénián túl a szervezet lúgosságát mutatja. A sárga lepedékes nyelv a fentiek mellett mérgezése.

A reszkető nyelv az idegrendszer általános gyengeségéről árulkodik. A kemény, merev nyelv a feszültség jele, míg ha a fogak nyoma oldalt látható vízvisszatartással esetleg energiahiánnyal állunk szemben.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: squarespace.com)