Jump to content

Kellemetlen fertőzés: a herpesz

2015. 11. 07. 12:30

A herpeszvírust az ember élete során legalább egyszer megtapasztalja. Tudjon meg többet róla és a kezeléséről.

A herpeszvírus a bőr alatti szövetekben vagy az ahhoz közeli idegsejtekben van nyugalmi állapotban. A vírus felbukkanása annak típusától és az embertől függ, mert sok olyan vírusgazda van, akiknél soha nem jelentkezik a herpesz, míg másoknál más a stresszesebb időszak is elősegíti annak kiújulását.

A herpesz kialakulását bizsergető vagy viszkető érzés jelzi, ami a hólyagok felbukkanása követi. Az érintett terület vöröses, érzékeny. Jó hír viszont, hogy a legtöbb herpesz saját magától elmúlik.

A fertőzés a levegőn keresztül vagy a tárgyak közvetlen érintésével is terjed, nem beszélve a testi érintkezésről.

A szervezet normális védekezőképessége felkészült arra, hogy ha elpusztítani nem tudja, legalább kordában tartja a herpeszt. Felbukkanása az immunrendszer meggyengülésével hozható összefüggésbe. A hosszú ideig tartó stressz, kimerülés, savas emésztési zavar, menstruáció, érzelmi zavar mind-mind hozzájárul a kialakuláshoz.

A herpesz kezelése két módon történhet: öngyógyulást segítő gyógynövénykrémekkel (például csodamogyoró, aloevera gél) vagy speciális krémmel.

A népi gyógyászat szerint a sütőporos borogatást is ajánlja a herpesz kezelésére.További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: doctormurray.com)