Jump to content

Az öregedéssel járó nagyothallás

2015. 11. 22. 12:30

A szenior kor egyik mérföldköve, amikor az ember hallása egy kicsit meggyengülni látszik. A probléma persze nem érint mindenkit. Kíváncsi, mi áll a hátterében?

A betegség oka a szervezet öregedése mellett a tartós zaj, hallóideg-károsító gyógyszerek, és a belsőfül gyulladása. De van, olyan eset is, amikor a pontos okot nem sikerül kimutatni.

A nagyothallás tipikus tünete lehet a fülzúgás, bizonyos esetekben szédülés, egyensúly-zavar. A nagyothallás először a legmagasabb hangokat érinti, majd a betegség előrehaladtával a mélyebb hangokat is egyre rosszabbul hallja az illető.

A halláskárosodás többnyire maradandó. Az öregedés okozta nagyothallás folyamatosan súlyosbodik, különösen akkor, ha zajártalom továbbra is jelen van. Hallókészülék a hallást sokáig meg tudja őrizni.

A probléma elkerülése érdekben nem szabad tartósan hatvan decibel feletti zajforrásnak kitenni a fület. Nagyothallás jelentkezésekor azonnal orvoshoz kell fordulni.További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: betterafter50.com)