Jump to content

A feszültség okozta fejfájás tünetei és miértje

2015. 12. 17. 16:00

A fejfájás gyakori vendég sokat idegeskedő, nyugtalan embereknél. A fájdalom kiváltó okai a szokásos fejfájástól eltérve másban keresendők.

Az „ideges fejfájás” során a fejbőr izmainak összehúzódása miatt következik be a fájdalomérzet. Okai a fáradtság, stressz, a lelki vagy szellemi megterhelés, megerőltetés, de a nem megfelelő szemüveg is kiválthatja.

Az ilyen jellegű fájdalmat tarkó- vagy homloktáji, esetleg a fejtetőnél érezhető. A panaszok ritkán tartanak egy-két óránál tovább, és szerencsére az alvást sem zavarják.

Bár a tenziós fejfájás kellemetlen, de ártalmatlan állapot: az életmód megváltoztatása és a szemüveg viselete általában enyhíti a tünetek gyakoriságát és súlyosságát. Az érintett változtasson életmódján, szükség esetén viselje szemüvegét.

A fejfájás egyébként központi idegrendszeri betegség tünete lehet, ha a fejfájásos rohamok gyakoriak és súlyosak; émelygéssel, hányással, látászavarral együtt jelentkeznek; a beteg zavart, vagy aluszékony, viselkedése megváltozik; látászavar lép fel. Gyakori fejfájás esetén érdemes felkeresnie háziorvosát.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: reachingutopia.com)