Jump to content

Ez a tízféle növény keseríti most meg az allergiások életét

2016. 04. 02. 16:38

Mintegy tízféle allergén növény pollenje fordul elő egyszerre a levegőben, ami az allergiások számára nem jó hír. Megelőzni azonban lehet.

A mogyoró, az éger és a szil pollenszezonja lecsengőben van, de tart még a kőris, a nyárfa, a ciprus- és tiszafafélék, a juhar és a fűz pollenszórása, illetve elkezdődött a gyertyán és a nyír virágzása is.

Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) legfrissebb pollenjelentése szerint a nyír első pollenszemei már a múlt héten megjelentek, az elmúlt napokban pedig koncentrációjuk a déli, délnyugati országrészben többfelé elérte az allergiás tüneteket okozó magas szintet is. Az átvonuló hidegfrontot kísérő eső átmenetileg csökkentette a levegőben lévő virágpor mennyiségét, a hét második felében azonban, ahogy javul az idő, a pollenkoncentráció gyors emelkedésére kell számítani.

A hétvégére a nyír pollenkoncentrációja országszerte elérheti a magas, illetve nagyon magas szintet. Továbbá magas koncentrációban lehet a levegőben a gyertyán, a nyárfa, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is. A kőris, a fűz és a juhar pollenkoncentrációja várhatóan a közepes tartományban marad. Ugyan alacsony mennyiségben, de még mindig jelen van a levegőben a mogyoró, az éger és a szil virágpora is.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: alexisjohnston.com Forrás: szeniormagazin.hu/hirado.hu)