Jump to content

A fejfájás és migrén nyolc indoka

2016. 10. 18. 12:37

A lüktető, hasogató fejfájás mögött számos ok állhat, az egyszerű időjárás változástól az éjszakai fogcsikorgatásig.

A fejfájás gyakorta párosul rossz közérzettel, hányingerrel, hányással, zaj-és fényérzékenységgel. A kellemetlen kísérőpanaszok csak tetőzik a kínzó fájdalom okozta szenvedést, pedig a panasz olykor egy kis odafigyeléssel könnyen megelőzhető volna.

A fejfájás és migrén okai

A leggyakoribb nyolc indok sokszor megelőzhető egy kis odafigyeléssel, melyekről a következő cikkben olvashat! Most pedig következzenek az indikátorok:

Időjárás

A frontok nagy befolyással vannak az arra érzékenyek közérzetére és szervezetére egyaránt. Ki a hideg, kit a meleg front visel meg jobban, ami a vérnyomás ingadozás, szédelgés, dekoncentráltság mellett a gyötrő fejfájásban is megmutatkozik.

A légnyomásváltozás hatására az agyban lévő kémiai anyagok termelődése megváltozik, ami fejfájáshoz vezet.

Hormonális változás

A hormonháztartás változása a nőknél okoz fejfájást, ugyanis a menstruációs időszakban az ösztrogén szintje hirtelen lecsökken, ami kiválthatja a nem kívánatos panaszt.

Stressz

A feszültséggel teli periódusokban a fejfájás gyakori melléktünet. Ez egyrészről a hormonális változások miatt jelentkezik, illetve a nyak és váll izmainak állandó feszüléséből fakad. A helytelen testtartás indikálta, az izomra felesleges terhet – stresszt- rovó ülés pózok is kiválthatják a fejfájást, ami szintén az izmok feszüléséből származik.

Kialvatlanság

A rendszertelen alvási ciklus megterheli a szervezetet, ami fejfájáshoz vezet.

Kíváncsi a további négy indikátorra? Itt találja őket!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: telegraph.co.uk)