Jump to content

Sokaknak fel sem tűni, hogy asztmásak

2019. 07. 02. 22:00

Jelenleg a leggyakoribb a gyógyszeres kezelések alkalmazása, amelyek nem mindenkinél válnak be, és hatásuk csak addig tart, ameddig folyamatosan használják őket. Ezenkívül még szteroidos injekciókat és krémeket szoktak alkalmazni, továbbá a hajbeültetés is elterjedt, bár meglehetősen költséges beavatkozás.

A The Lancet című orvostudományi lapban megjelent tanulmány tíz tartományban és törvényhatósági területen élő több mint 50 ezer ember bevonásával, reprezentatív minta alapján készült. Korábban nem végeztek kutatást arról, hogy az országban milyen arányban fordul elő a betegség, mik a kockázati tényezői és hogyan zajlik a diagnózis és a kezelés.

A résztvevőket kérdőíven kérdezték ki az előző 12 hónapban észlelt tüneteikről. Azt találták, hogy az asztmásoknak csak 28,8 százalékát diagnosztizálta korábban orvos, a többiek nem tudtak a betegségről.

A Kínai Orvostudományi Akadémia elnöke, Vang Csen elmondta, hogy bár az asztma gyakori betegség, a kutatások azt mutatják, hogy a vidéki, különösen a gyéren lakott területeken működő kórházak és klinikák egy része nem rendelkezik kellő ismerettel a légutakat érintő gyulladásos betegségről, emiatt nem tud megfelelő kezelést nyújtani.

 

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)