Jump to content

Csehországban 64-re emelkedett a betegek száma

2020. 03. 11. 12:38

Csehországban szerda reggelig 64 személynél diagnosztizálták az új koronavírusos fertőzést, ami huszonhattal több, mint kedd reggel - közölte az egészségügyi minisztérium.

A járvány terjedésének megakadályozása céljából szerdától meghatározatlan ideig szünetel a tanítás az összes iskolában, és kedd estétől tilosak a százfősnél nagyobb nyilvános rendezvények.

A bevásárlóközpontok, a tömegközlekedés és a vendéglők forgalmát a kormány nem korlátozta.

A fertőzések döntő többségét olyan személyeknél mutatták ki, akik korábban Észak-Olaszországban jártak. Jelenleg azonban már 11 olyan személy is beteg, akik Csehországban kapták meg a fertőzést.

Adam Vojtech egészségügyi miniszter a közszolgálati televíziónak azt mondta, hogy a betegek közül eddig még senki sem gyógyult ki a Covid-19 fertőzésből. A miniszter arra reagált, hogy a prágai Na Bulovce kórházat időközben elhagyta az első nyolc beteg, de mindnyájan házi karanténban maradnak. "Még nem beszélhetünk teljes gyógyulásról, de állapotuk már nem tette szükségessé a kórházi kezelést" - jegyezte meg a miniszter.

A cseh hatóságok az ausztriai és németországi határátkelőkön hétfőtől szúrópróbaszerűen ellenőrzik az utasokat. Az első nap mintegy 36 ezer autót állítottak meg, negyven kocsi utasait pedig alaposabb vizsgálatnak vetették alá. Fertőzés gyanújával hat személyt küldtek laboratóriumi vizsgálatra és előzetes karanténba. A cseh kórházakban és nyugdíjasotthonokban kedd reggeltől már látogatási tilalom van. Múlt hét óta szünetel a légi közlekedés Prága, valamint az olasz, a kínai és a dél-koreai repülőterek között.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)