Jump to content

Spanyolországban 219 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt

2020. 06. 04. 12:55

Spanyolországban 219 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt egy nap folyamán - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium szerdán.

A SARS-CoV-2 nevű vírust eddig 240 326 ember szervezetében mutatták ki a legmegbízhatóbbnak tartott PCR-teszttel az első, január végén azonosított eset óta.

A halálos áldozatok száma elérte a 27 128-at, az elmúlt hét napban 63-an hunytak el.

A spanyol statisztikai hivatal (INE) jelentése szerint idén május 24-ig 226 ezren hunytak el a dél-európai országban, mintegy 44 ezerrel többen, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A tájékoztatás nem részletezi a különböző halálesetek okait.
Amparo Larrauri, a spanyol epidemiológiai központ szakembere az eldiario.es internetes lapnak elmondta: sosem fog kiderülni, hogy ebből pontosan mennyi halálesetet okozott közvetlenül a Covid-19.

"A vírus az ellenség, és a politikának közösen kell harcolnia ellene" - jelentette ki Pedro Sánchez miniszterelnök a parlament szerdai ülésén, kérve a pártok támogatását a március 15-e óta érvényben lévő szükségállapot újabb, június 21-ig tartó meghosszabbításához. A törvényhozás várhatóan megszavazza az indítványt.

A kormány nem kezdeményezi többször a szükségállapot fenntartását, és a jövő héten ismerteti azt a szabályozástervezetet, amellyel a járványügyi intézkedések feloldása után szavatolná a biztonságot.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)