Jump to content

Rossz lehelet ellen házi praktikával!

2020. 07. 27. 20:05

A kellemetlen lehelet oka számos dolog lehet. Állhat hátterében betegség, vagy gyulladás, de a szájhigiénia hiánya és a nem megfelelő életmód is kiválthatja. Tegyen ellene házilag, szódabikarbóna, víz és só keverékéből készíthető szájvízzel.

A kellemetlen lehelet az élet bármely szakaszában kialakulhat, sőt a népesség közel negyede szenved rossz lehelettől. A megoldás sok esetben csupán a szájhigiéniára való odafigyelésben rejlik.

Ha nem szereti a boltban kapható szájvizeket, vagy csak drágállja őket, készítsen saját magának, szódabikarbónából és egy kis sóból.

A szódabikarbóna fertőtlenítő és szagsemlegesítő tulajdonsága miatt abszolút alkalmas a feladatra és hatását a só csak fokozza. A szódabikarbónás szájvíz nem csak a bűzös lehelet ellen lép fel hatékonyan, hanem szájszárazság és savasság ellen is bevethető, mivel semlegesíti a pH értéket.

Elkészítése:

Egy pohár vízhez adjuk egy csipet sót és oldjunk fel benne egy kiskanál szódabikarbónát. Kész is az oldat! Fontos, hogy ne nyeljük le, csak öblögessünk vele!

(Forrás: szeniormagazin.co.hu | Kép: pixabay.com)