Jump to content

Vesd be magad fejfájás ellen házi módszerekkel

2020. 08. 17. 09:05

A fejfájás már lassacskán népbetegség. Mindenki szenved tőle, de csak az esetek 30-40%-a megy el a beteg vele orvoshoz. A kisebb fejfájásokra, vannak bevált otthoni gyógymódok, de azért javallott felkeresni egy szakembert is.

A fejfájást általában három típusba szokták sorolni. A migrénes, a tenziós és cluster csoportokba. A kiváltó okok eltérőek lehetnek. A kimerültségtől, a nem megfelelő életmódon át a stresszig szinte bármi kiválthatja. Az elmulasztásához, ha kisebb fájdalomról van szó, egy-két természetes trükk is elég.

Bármennyire meglepő, ha valaki azonnal a gyógyszeréért nyúl, egy idő után hasztalanná válik, sőt a fájdalmat is fokozza, így nem feltétlenül az a legjobb megoldás. Helyette érdemes lepihenni, besötétíteni, meginni egy pohár hideg vizet, és aludni. Léteznek olyan gyógynövények is, melyek beszedése csökkenti a fájdalomérzetet, ilyen a százszorszépek családjából származó acsalapu is, mely 80%-os hatékonyságot produkál. A hideg vizes borogatás, is ilyen beválási aránnyal hat, ugyanis a hideg hatására javul a koponya vérellátása. Ha dohányzik, vagy alkoholt iszik, akkor fejezze be. Mind kettő serkenti a fejfájást. Fontos a magnéziumszint magasan tartása, mert görcsoldó hatású. Így vagy egyen egy kis spenótot, vagy vegyen be pár szemet. A legjobb még, a szabad levegő áldásos hatását kamatoztatni. Bármennyire is fáj a fejünk, a szabadban tett séta segít.

(Forrás: biokalauz.co.hu;szeniormagazin.co.hu | Kép: pixabay.com)