Jump to content

Nátha? Tévhitek a betegség kapcsolatát illetően

2020. 09. 04. 09:05

Az ősz és a tél a nátha és a felső légúti fertőzések időszaka. Sok esetben ezeket a korábbi betegségekből visszamaradt gyógyszerekkel, antibiotikummal próbálják kezelni az emberek, ami nagy hiba! Ezt tedd, és ezt ne tedd, ha náthás vagy, de nem akarsz orvoshoz menni!

Le kell szögezni, hogy sosem árt, ha az orvos megvizsgálja az embert, amikor beteg, még annak ellenére is, ha rutinosan legyintünk az első tüsszentés és köhécselés után. Ám ha semmiképp sem derogál elmenni a rendelőbe, akkor az alábbiakat érdemes figyelembe venni.

A vírus okozta nátha elmúlik magától is, szükségtelen mindenféle korábbi betegségből visszamaradt antibiotikumot szedni, mert azok nem az e fajta fertőzésekre vannak kitalálva épp ezért hatékonyságunk nulla. Ellenben hashajtóként kiválóan funkcionálnak, így csak megnehezíti az amúgy is lassú gyógyulási folyamatot, a felesleges antibiotikum kúra.

A nátha ellen a legjobb házi szer a gyömbér, citrom és méz egyvelegéből készült ital, ami napok alatt helyre teszi a szervezetet, meg persze a tömérdek mennyiségű C-vitamin fogyasztás, a test melegen tartása, és a pihenés!

(Forrás: biokalauz.co.hu;szeniormagazin.co.hu | Kép: pixabay.com)