Jump to content

Hollandiában és Belgiumban folyamatosan növekszik az új esetek és a kórházi felvételek száma

2021. 10. 28. 21:59

Hollandiában és Belgiumban folyamatosan növekszik az újonnan diagnosztizált koronavírusos esetek és a kórházi felvételek száma, az Európai Járvány és Betegségmegelőzési Ügynökség (ECDC) e két országot magas kockázatú (vörös) zónának nyilvánította - írta csütörtökön a helyi sajtó.

Az előrejelzések szerint a Hollandia déli részén található Limburg, a kelet-holland Geerland és Overijssel tartományokat jövő héten már a legmagasabb kockázatú, sötét vörös kategóriába sorolják. Jelenleg a nyugati Zeeland régió, Amszterdam, Hága és Rotterdam városok a járvány gócpontjai. A holland közegészségügyi hivatal (RIVM) legfrissebb statisztikái szerint, az új megbetegedések száma napi átlagban közel 7700, amely egyezik a május végi adatokkal.

Jelenleg 944 koronavírussal fertőzött beteget ápolnak egészségügyi intézményekben, közülük 254 páciens intenzív kezelésre szorul. A kórházi felvételek száma ezen a héten 52 százalékkal emelkedett. A RIVM újabb 15 halálesetet jelentett. Az elmúlt hét napban összesen 93-ra emelkedett a járványban elhunytak száma.

A szomszédos Belgiumban a brüsszeli régió és Vallónia kapott sötétvörös besorolást. A belga járványügyi adatok továbbra is erőteljesen emelkedést mutatnak. Ezen a héten 74 százalékkal nőtt az újonnan regisztrált fertőzöttek aránya, 57 százalékkal pedig a kórházi felvételek száma. Jelenleg 1379 beteget ápolnak egészségügyi intézményekben, közülük 255-öt intenzív osztályon. A járványban elhunytak száma 16 százalékkal emelkedett, napi átlagban 15 ember veszítette életét az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeiben.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;biokalauz.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)