Jump to content

Bővült az EgészségAblak: 1900 betegség, tünetei, illetve a gyógymód leírása található már a mobilalkalmazásban

2024. 04. 03. 13:29

Rendkívül széles körű és hiteles tudásbázissal bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Az Egészség A–Z menüpont alatt 1900 betegség, tünetei, illetve gyógymód leírása található – fejtette ki az MTI-hez eljuttatott közleményében. Hangsúlyozta: a fejlesztés célja, hogy a felhasználók megbízható forrásból könnyen, gyorsan, egyszerűen jussanak hiteles és közérthető egészségügyi információkhoz.

Az Egészség A–Z menüpont az egészségtudatosságot és a tájékozódást is segíti. Az orvosok által ellenőrzött adatbázis segít, hogy jobban megismerjük az egészségünk állapotát, valamint alaposabban fel tudjunk készülni az orvosi konzultációkra. A betegek segítséget kapnak személyes egészségügyi döntéseik meghozatalához is – ismertette az államtitkár.

 

A rövid leírások az adott témához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat tartalmazzák.  A szakemberek által jóváhagyott tartalmak közérthetők, bárki számára használhatók. Legyen szó felnőttről vagy gyermekről, az Egészség A–Z-t bátran használható.

A beépített kereső segítségével a felhasználók könnyebben és gyorsabban megtalálhatják a fontos információkat.

A tudástár jól strukturált, könnyen használható, könnyen kereshető – tudatta Rétvári Bence.

Rámutatott: manapság rengeteg weboldal tartalmaz hibás, felületes, ellenőrizetlen és ezáltal veszélyes egészségügyi tévinformációkat, ezért fontos, hogy mindenki számára hozzáférhető legyen egy tudományosan megalapozott tudástár. A leírásokat a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ orvosai készítették – fűzte hozzá az államtitkár.

A közleményben kitért arra is, hogy a menüpontban összesen 1900 leírás van, havi szinten pedig átlagosan 50 új cikk kerül fel. Az adatbázisban annyi cikk található meg, mintha ötször olvasnánk el a teljes Harry Potter-sorozatot – fogalmazott a politikus.

Rétvári Bence kiemelte:

az EgészségAblak alkalmazás bármilyen telefonra letölthető, ingyenes mobilalkalmazás.

Sikerét jól mutatja, hogy már több mint 2,8 millióan használják.

Az eddigi fejlesztések révén már elérhető benne az összes egészségügyi dokumentumunk, a felírt és kiadott receptek, a háziorvos rendelési ideje, egyes előjegyzett járóbeteg-időpontok, az oltási igazolvány, valamint a tb-jogviszonya állapota is megtekinthető.

Az EgészségAblak alkalmazással minden egészségügyi adatunk és leletünk egy helyen, mindig kéznél lehet – olvasható a közleményben.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)