Jump to content

6 lépés a boldog öregkorért!

2015. 04. 01. 17:32

Magyarországon a lakosság több mint egyötöde tartozik az öregedők (60-70 éves), öregkorúak (71-90), vagy aggkorúak (90év felettiek) csoportjába. Nem mindegy hát, mennyire boldog, egészséges ez a csoport. Tegyél azért, hogy megőrizd testi-lelki egészséged, jó közérzeted, és reális önértékelésed!

  1. Eddzd a tested-szellemed! Tanulj nyelvet (akár interneten is), esetleg vállalj munkát, írj naplót!
  2. Vállalj részt a környezetedet és a társadalmat érintő ügyekben! Ne zárkózz el a jobbító politikai, társadalmi kezdeményezésektől sem!
  3. Nézd kívülről a gondokat! Figyeld a környezetedben élők sorsát, gondjait, de a terheket már nem veheted magadra. Együttérző, segítő társa legyél inkább a szeretteidnek, mintsem kiszolgálója.
  4. El a kezekkel az alkoholtól, és a mesterséges nyugtatóktól! Ezekre semmi szükség, hogy feloldd a feszültséget.
  5. Légy szkeptikus az egészségről, betegségről, öregedésről szóló reklámokkal kapcsolatban! Kipróbálás előtt kérd orvos véleményét!
  6. Este gondold át a napodat! Értékeld, mennyire tudtál megküzdeni a feladatokkal, vond le a következtetéseket, és úgy feküdj le, hogy tudod, minden nap egy új kezdet, ok a bizakodásra. Ha hívő vagy, a végső búcsúzáshoz is vannak válaszaid, amik biztonságérzettel látnak el. Légy reális a célkitűzésekkel kapcsolatban, mérd őket magadhoz, így kevesebb csalódás, és kudarc ér majd.

(Forrás:MTI-Press, Fotó:www.eldercarecafe.net)