Jump to content

Fejleszd az önuralmad!

2015. 04. 07. 17:00

Lehetnek gondjaid az evéssel, ivással, pénzköltéssel, stb. Neked alacsony, vagy magas szintű az önuralmad?  Első lépésként tudatosítsd magadban, hogy másoktól (is) függsz.

Időben távolabb álló helyzetekkel kapcsolatban mindenki nagyobb önuralomról tesz bizonyságot. Tehát minél több pszichológiai vagy fogalmi távolságot tudsz rakni magad és a konkrét döntés vagy esemény közé, annál inkább képes vagy absztrakt módon gondolkodni róla, ezáltal pedig nagyobb önuralmat gyakorolni.

Az önfegyelmezésnek vannak korlátai. Szerte a világon sok mindent nem tudsz a hatalmad alá vonni. Így van ez a szenvedélyek terén is. Ha segítségre van szükséged, bizony el kell ismerned!

Tudatosítsd magadban, hogy ki vagy, s mi a szereped a világban. Légy becsületes magaddal, s másokkal szemben is, így lehetnek valódi baráti kapcsolataid.

Legyenek rövid és hosszú távú, a realitás talaján álló céljaid! A végcélokra koncentrálj, ne a hogyanokra, s így kitartóbb leszel! Ne vessz el a részletekben!

Erősítsd magadban a pozitív motivációkat, tartsd szem előtt a pozitív értékeket, a szeretetet, a megbecsülést. Erő, és hatékonyság lakozik bennük!

(Forrás:Vernon W. Foster, M.D. Új kezdet / Fotó:mymorningboost.com)