Jump to content

A melegfront érzékenység

2015. 05. 05. 21:18

A frontok jönnek-mennek, s van, akinek a szervezete nagyon megérzi az egyes frontokat, néha sokkal hamarabb, mint ahogy a műszerek érzékelik. A frontérzékenység egyénfüggő, de nem lehet megmondani ki, miért érzékeny pont arra a frontra.

A front egy légköri képződmény hideg és meleg levegő határán. A front mentén a meteorológiai elemek egyszerre, igen rövid idő alatt, nagy mértékben változnak.

A frontérzékenységet befolyásolja a személy reakciókészsége, neme, súlya, egészségi állapota. Tény, hogy a reumás betegek egy része előre megérzi, ha időjárás-változás esedékes.

A melegfront
A melegfrontot az arra érzékenyek migrénes fejfájással, fáradtsággal, levertséggel, szétszórtsággal, aluszékonysággal üdvözlik. Gyakoribbak lesznek a szív- és érrendszeri panaszok, növekszik az infarktusvesély, a trombózis, a műtétek utáni vérzések veszélye. Nagyobb a reakcióidő, romlanak a reflexek, a koncentrációképesség. Autóvezetésnél nem árt vigyázni!

A frontérzékenységet befolyásolja a személy reakciókészsége, neme, súlya, egészségi állapota.

Melegfront hatására a simaizom-görcsön alapuló fájdalmak fokozódnak.

Ha frontérzékeny vagy, egyrészt hagyatkozz a személyes tapasztalataidra, másrászt konzultálj a háziorvosoddal. Figyeld az időjárás-változásait, és készülj fel előre az egészségügyi problémákra.

(Forrás: en.wikipedia.org/wiki/Warm_front /Fotó:pixabay.com)

Facebook oldalunkat itt találod!