Jump to content

6 lépés a magas energiaszintért!

2015. 05. 17. 18:42

Tedd meg ezt a  dolgot, és ugrásszerűen nőni fog az energiaszinted!

1. Legyen megfelelő a testsúlyod! Ennek fizikai, és pszichológiai jelentősége is van. A túlsúly nagyon igénybe veszi a szívedet, a szerveidet, az izmaidat. A túlsúly lelkileg is nyomasztó, hiszen tudjuk, hogy mind az egészségünk, mind a népszerűség szempontjából a karcsú alak a nyerő.

2. Étkezz helyesen!

  • egyél változatosan,
  • étrended tartalmazzon elegendő sovány fehérjét, rostos szénhidrátokat,
  • igyál sok vizet,
  • fogyassz magas tápértékű ételeket,
  • a szénhidrátokat próbáld meg délután két óra előtt elfogyasztani.
  • Keményítőt, és fehérjét ne egyél egyszerre, hiszen ekkor a gyomor savat, és lúgot is kivált az emésztéshez, ezek közömbösítik egymást, így az étel egy megemésztetlen masszaként kerülnek az emésztőrendszerbe. Aztán szépen álmosak leszünk, mert az emésztőrendszer az izmokból, és az agyból vonja el a vért, hogy megeméssze a táplálékot.
  • Csökkentsd a cukor, a só, és a fehérliszt használatát!

3. Ne dohányozz, bánj csínján az alkohollal! A dohányzás 32 féle betegséget idézhet elő, köztük az érelmeszesedést, és a tüdőrákot is.

4. Mozogj eleget! Végezz aerob jellegű mozgásokat (úszás, futás, kerékpározás, séta) mert így növeled az agyba jutó oxigén mennyiségét. Gyorsabban fogsz gondolkodni, nő az energiaszinted, és a kreativitásod. Több lesz az energiád, kevesebbet, és jobban alszol majd. Ha jó erőállapotban vagy, jobban tudsz gondolkodni, jobban alszol, kevésbé kapsz el betegségeket, és több lesz az energiád!

5. Pihenj eleget! Aludj eleget, figyelj a tested jelzéseire. A tested akár hozzá is szoktathatod, hogy csak hat órát aludj, persze, fokozatosan. Ha izgatott vagy, ha nehéz időszakon vagy túl, stresszes, vagy beteg vagy,

6. Szedj természetes vitaminokat, és ásványi anyagokat! A csökkent energiaszint oka lehet a B12 hiány, riboflavinhiány, cinkhiány, szelénhiány…

(Fotó:pixabay.com / Forrás: Brian Tracy Phoenix szemináriuma)

Facebook oldalunkat itt találod!