Jump to content

Táplálkozás és regenerálódás

2015. 05. 23. 13:08

Bear Grylls: A te életed. Eddz érte! (részletek)

Táplálkozz helyesen, és eddz rendszeresen.”

Ha céltudatosan edzel, és eredményt szeretnél elérni, meg kell értened, hogy a helytelen étrendet edzéssel nem tudod ellensúlyozni. Más szóval, nem tudsz annyi fekvőtámaszt megcsinálni, hogy kockahasad legyen, ha közben egészségtelen ételekkel tömöd magad.

Folyton azt hallom emberektől, hogy „Nagyszerű. Gyúrtam egy kicsit a konditeremben, úgyhogy most már bűntudat nélkül benyomhatok pár hamburgert.” Csakhogy ez nem így működik.

Persze egy-egy estére elengedheted magad, de ne várd, hogy a kondizás hatásos lesz, ha mellette összevissza eszel. Meg kell értened, hogy ahhoz, hogy edzett és formás legyél, a helyes táplálkozás is elengedhetetlen.

Nekem évekbe telt, mire felfogtam, milyen fontos az egészséges és kiegyensúlyozott étkezés. Bár jó lett volna, az iskolában senki sem tanított meg a helyes táplálkozásra. Ezt a tudást magamnak kellett megszereznem – rögös úton, rengeteg tévedés, próbálkozás és kutatómunka árán.

Mindig is fittebb voltam az átlagnál, fiatalabb koromban mégsem volt soha olyan kidolgozott testem, mint amilyet mindenki szeretne. Erős voltam, de soha nem volt kockahasam. Ma már tudom, hogy a helyes étrend, az intenzív edzésmunka és a pozitív szemlélet együttesen eredményezi azt az edzettséget és testet, amire büszke lehetsz.

Magától értetődő, de akkor is muszáj világosan leszögezni: a semmilyen vagy csak csekély tápértékkel bíró ételek fogyasztása minden esetben csökkenti az edzés hatékonyságát. Higgy nekem: egyértelműen megerősíthetem, hogy a kockahas legalább annyira a konyhában születik, mint az edzőteremben.

Szóval, fektess ugyanannyi energiát és tudatosságot a helyes étkezésbe, mint az edzésbe, és az eredmény nem marad majd el. Ezt megígérhetem.

(Forrás: Bear Grylls: A te életed. Eddz érte! / Fotó: www.beargrylls.com)

Facebook oldalunkat itt találod!