Jump to content

Nagy a hőség, Te hogy bírod?

2015. 06. 07. 20:10

Napok óta 30 fok körüli a hőmérséklet. Te is idegesebb vagy a melegben, mint egyébként? A tartós hőség, és kánikula megviseli az emberi szervezetet, nyomot hagy az idegrendszeren. A nők alkatilag érzékenyebbek minden időjárás-változásra, így a nagy forróságot is ők viselik nehezebben.

A tikkasztó melegben csökken a figyelem, és a koncentráció, és ez kihat a teljesítményre. A meleg megváltoztatja a vérkeringést, az erek működését, ilyenkor megnő az infarktusos esetek száma.

Az időjárás-érzékenyek gyakrabban szenvednek ízületi fájdalomtól. Azok, akik krónikus betegséggel élnek együtt, vagy akiknek régi sérüléseik vannak, jobban ki vannak téve az időjárásra való érzékenységnek.

Az időjárás érzékenység felerősíti a klimax tüneteit is, amik a következők: hőhullámok, szédülés, erős szívverés (kis megerőltetésnél is), rosszullét, szorongás, depresszió, gyötrő bűntudat, kimerültség, alvási zavarok, idegesség, nyugtalanság és csökkenő fájdalomküszöb.

Nyári kánikulában még az alvás is nehezebben is megy. Sokan nehezen alszanak el ilyenkor, és felkelnek az éjszaka közepén. Használj vékonyabb takarót, szellőztess alaposan lefekvés előtt, s igyál eleget napközben (3-4 liter)! Viselj szellős ruházatot, igyekezz az árnyékban maradni, viselj napszemüveget, kalapot. Ha nagyon meleged van, alkalmazz hideg vizes pakolást!

(Fotó:To_The_Beach_by_njaj, freedigitalphotos.net / Forrás:health.com)

Facebook oldalunkat itt találod!