Jump to content

A hosszú élet oázisai - Földünk Kék Zónái

2015. 06. 20. 14:28

A legidősebbek tanai a hosszú életről

Hosszú, jó egészségben eltöltött élet - bizony, ez még mai világunkban is lehetséges! Hogy miként? A körülményeket mindenütt vitatják, és gyakran félremagyarázzák, de a tény ettől még tény marad: a földteke bizonyos zugaiban feltűnően sokan megérik a nyolcvan, kilencven, sőt száz esztendős kort, méghozzá úgy, hogy mindvégig tevékeny életet élnek és élvezik a mindennapok adta örömöket.

Glóbuszunk különleges tájain, a Kék Zónákban rejtezik a titok nyitja - az ott élők jellegzetes alkata, életvitele és étrendje adja a hosszú és tevékeny élet zálogát.
Az Egyesült Államok öregedéskutató intézetének munkatársaival, a szakma kitűnő képviselőivel társulva Dan Buettner, a világutazó újságíró felkereste a Kék Zónákat, hogy kiderítse, mi teszi oly tartalmassá és kiegyensúlyozottá az ottaniak napjait.
Könyvében Buettner nem elvont tudományos modelleket, nem magasröptű elméleti példákat állít elénk; hús-vér emberekről mesél, mindenki számára kézzelfogható tanulságokkal, megszívlelendő leckével szolgál. Tanácsaival, tippjeivel elérhető valósággá teszi mindannyiunk leghőbb vágyát - a hosszú és gazdag életet.


Eredeti cím : The Blue Zones - Lessons for Living Longer from the People Who've Lived the Longest
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám : 288
Méret [mm] : 159 x 235 x 25
Tömeg [g] : 600

(Forrás: libri.hu, Fotó: libri.hu, freedigitalphotos.net, Smiling_Businessman_by_Ambro)

Facebook oldalunkat itt találod!