Jump to content

Tökéletes rendetlenség (ajánló)

2015. 07. 02. 18:00

Mi van a renden túl?

Egy kis szervezetlenség kétségtelenül hatékonyabbá tesz minden rendszert. Amióta Einstein megírta tanulmányát a Brown-mozgásról, a tudósok tisztában vannak ezzel a ténnyel. Ám az emberek többsége ösztönösen ódzkodik a rendetlenségtől, a rendetleneknek pedig lelkiismeret-furdalásuk van hanyagságuk miatt – úgy érzik, ezen a rossz tulajdonságukon mindenképpen úrrá kellene lenniük, csak épp ők nem képesek erre. Nem hagyhatjuk, hogy ez így maradjon!

Ezért jelentetjük meg ezt a könyvet, amelynek találó történetei, a rendetlenség hasznát bizonyító esettanulmányai bemutatják, mennyire nem állja meg a helyét az az általánosan elfogadott bölcsesség, miszerint a szigorú időbeosztás, a rendszerezés és a következetesség lennének a sikerhez vezető út alapkövei. A tökéletes rendetlenség szemléletes példákat hoz a rendetlenségtípusokból, amelyek az élet legkülönbözőbb területeihez kötődnek: az üzleti élethez, a gyermekneveléshez, a terrorizmus elleni harchoz, a kiskereskedelemhez, de akár a főzéshez is.


A szerzőpáros bemutatja, hogy a rendetlen struktúrák hatékonyabban használják ki az erőforrásokat, jobb megoldásokat eredményeznek, és nem is lehet őket olyan könnyen megbénítani, mint a rendezetteket. A könyv segít alkalmazni ezeket az elveket, a legnagyobb (kormányzat, társadalom) és a kisebb (íróasztal, garázs) rendszerekre egyaránt – első lépésként segít felmérni, milyen mennyiségű szervezetlenség lenne ideális az adott rendszerben. A vállalatvezetés rendszerétől az otthoni gardróbszekrényig, A tökéletes rendetlenség hatékony eszköz abban, hogy megszabaduljunk a fölösleges lelkifurdalásokat okozó rendmániától!"

Formátum: 145 x 210
Megjelenés: 2007
Terjedelem: 384

(Forrás:hvgkonyvek.hu, Fotó:hvgkonyvek.hu)

Facebook oldalunkat itt találod!