Jump to content

Fiatalító gyümölcsök II.rész

2015. 09. 16. 16:00

A természet rengeteg öregedést lassító csodával látott el minket, csak tudni kell, mit keressünk. Az alábbi gyümölcsük külsőleg-belsőleg megfiatalítják a szervezetet, gátolva az öregedési folyamatokat. Folytatás következik!

A korábbi cikkben az alma, ananász, citrom, narancs és málna fiatalító hatásairól olvashattak bővebben, lentebb pedig a lime, grépfrút, kivi, és szőlő kerül górcső alá.

A lime a kálium és foszfortartalma miatt kiemelkedő a szervezet öregedés gátló szempontjából. A kálium a kulcsfontosságú, gyakorlatilag sejtszinten szükség van rá a megfelelő működéshez. Ahhoz, hogy a sejtek ellássák funkcióikat káliumra van szükség. Ám nem csak a sejtműködés, hanem a hidrogénionok szállítása is a kálium jelenlétéhez kötött. A kálium a szervezet sav-bázis egyensúlyában is kiemelkedő szerepet tölt be, mivel képes azt pozitív irányban befolyásolni. A magas kálium és foszfor tartalma mellett nem szabad megfeledkezi a C-vitamin tartalmáról sem, mely szervezetre gyakorolt hatásról az előző cikkben olvashatott.

A grépfrút valóságos C-vitamin bomba. A bőr és immunrendszer számára maga a Kánaán, és a szív-és érrendszert is óvja a káros behatásoktól.

A kivi rengeteg kozmetikai krém és ráncatalanító alapvető összetevője, ami a benne található C-vitaminnak és sejtmegújulást segítő vitamin tartalmának köszönhető. Fogyasztása ajánlott, ha feszes bőrre, és élettel teli, ragyogó arcbőrre vágyik.

A szőlő ötvözi magában a grépfrút és kivi tulajdonságait: távol tartja a ráncokat, miközben táplálja, hidratálja a bőrt és megőrzi a szív és keringési rendszer egészségét.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: cyclicx.com)