A pitypang elsősorban egy valódi vitaminbomba. Több található benne, mint a spenótban. A pitypang levele nagy mennyiségű kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium és a mangán és A-, C-, E-, K-, B1-, B2-, B6- vitaminokat tartalmaz. A gyökere kiváló kalcium, vas, kálium, kén, magnézium, és foszfor forrás.
Gyógyír a bőrproblémákra. A pitypangtej gombás vagy mikrobiális fertőzések kezelésére kifejezetten ajánlott, ugyanis a belőle préselt nedv fertőtlenítő, rovarirtó és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. Lúgos kémhatású, így ekcéma és más viszkető bőrkiütések ellen nagyon hatásos.
Jót tesz a csontok egészségének. A gyermekláncfű gazdag kalciumtartalmának köszönhetően támogatja a csontok erősségét, illetve azok növését, ezen felül a benne található anti-oxidánsok bizonyos csoportja meggátolja a csontsűrűség és törékenység kialakulását.
Hozzájárul a máj problémamentes működéséhez. A pitypang serkenti a máj működését, és semlegesíti a szervezetben fellelhető méreganyagokat. További májvédő tippekről, májregenerálásról és májvédő ételekről az életmód rovatban olvashat!
Biztosítja a húgyút egészségét. A kiváló vízhajtó tulajdonságának köszönhetően nem hagyja ellustulni a vesét, sőt fertőtlenítő hatása miatt meggátolja a bacilusok megtelepedését.
A pitypang számos pozitív hatással bír, így nem árt beépíteni a napi étrendbe. Ez persze nem az jelenti hogy úton útfélen rágjon el egy szállal, hiszen bőven elég ha csak levelét hozzákeveri salátájához, vagy gyümölcsturmixához!
További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: informed.hu)