Jump to content

Divatosan ötven felett

2015. 10. 13. 12:30

A történelem ismétli önmagát, szokták volt mondani, s ez milyen igaz. Manapság újra divatba jöttek azok a darabok melyek inkább az 50-es, 70-es években voltak jellemzők, így az ötven feletti korosztály újraélheti „fiatalságát” a divatban is.

Az öltözködés, legyen szó bármilyen korosztályról, igenis fontos. A divat kortalan, így az idősebb korosztály számára is bőven van miből válogatni.

Számos kutatás foglalkozott azzal a témával, hogy a divatos ruha mennyiben befolyásolja az idősebb réteg szokásait, mentális hogylétét, és meglepő módon azok, akik még mindig adtak megjelenésükre, sokkal életvidámabbak, naprakészebbek voltak, mint a külsejükre kevésbé adó társaik.

A ruházkodás fontos része a mindennapoknak, nem csak azért mert önmegvalósításunk egy része, hanem azért is, mert képet fest az ember pszichés állapotáról. Az kevésbé ápolt, szakadt ruhás emberről, vagy az idejétmúlt, fesledező ruhában megjelenő idősebb emberről negatív asszociációk juthatnak eszünkbe, míg egy sikkes, csinos ruhában mutatkozó szeniorra inkább elismeréssel tekintünk.

Nem csak a húszéveseké a világ, így bátran szabadjára engedheti fantáziáját a ruhák terén, mert újra divatba jöttek a blúzok, tányérszoknyák, pöttyös, virágos mintázatú bő szoknyák, színes, cicomás felsőöltözetek. Itt az ideje a mélyre ásott holmikat újra bevetni a mindennapokba!



További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: executivestyle.com.au)