Jump to content

Szarkaláb, szemkörnyéki ránc?

2015. 10. 27. 16:00

Az ötvenes évek felé közeledve a bőr szemmel láthatóan veszít fiatalosságából, és bizony a ráncok is könnyebben bújnak elő. Ám van megoldás, csupán csak egy kis odafigyelésre van szükség.

Az európai lakosságra jobban jellemző, hogy az arcon a szemkörnyék ráncosodik legjobban, illetve az orr körüli terület. Kevés olyan nővel találkozni, akit a mimikai ráncok, vagy a szarkalábak nem zavarnak. Szerencsére van megoldás, amivel csökkenthető a ráncok kialakulása, és a már meglévők halványítása.

A ráncok kialakulásának oka a nem megfelelő táplálkozás, és a vitaminszegény étrend. A C-,E-, és B-vitaminok hiányában a bőr szépen lassan elveszti ellenálló képességét, és megöregszik. Tehát első lépésben arra kell koncentrálni, hogy megfelelően tápláljuk a szervezetet, ezáltal a bőrt is.

A másik ok a látásromlással hozható összefüggésbe, ugyanis az állandó hunyorgás megterheli a szemkörnyéket, és a bőrt is, ami miatt gyakran alakul ki szarkaláb.

További fő bőrkárosítók? Szolárum a napozás túlzásba vitele, a hidegebb időszakban az arc ás a bőr dehidratáltsága. Mire figyeljen oda, ha el akarja kerülni a ráncokat? Egyen vitaminban gazdag ételeket, és havi rendszerességgel hidratálja, hámlassza arcát.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: telegraph.co.uk)