A zöldségek, gyümölcsök és tejtermékek fogyasztása, illetve ezek rendszeres, étrendbe való beépítése az egészség alappillérei. A zöldségtorta ötvözi a kellemeset a hasznossal, mert minden tápanyag benne van, amire szüksége van a szervezetnek, és még finom is!
Hozzávalók a tésztához:
- 1 bögre liszt
- 2 evőkanál vaj
- 5 evőkanál tej
- 1 tojás
- Apróra vágott zöldségek ízlés szerint (hagyma, fokhagyma, sütőtök, borsó, paprika, sárgarépa, káposzta stb.)
- 4 tojás
- 1 doboz tejföl
Elkészítése:
Gyúrjuk össze a tésztához való hozzávalókat, a kész masszát tegyük egy tányérra és tíz percre tegyük a mikróba. Közben pirítsuk, pároljuk meg a zöldségeket, üssünk rá 4 tojást, keverjük össze a tejföllel, sózzuk, borsozzuk. A tíz perc letelte után vegyük ki a tésztát, adjuk hozzá a feltétet és újra tegyük vissza a mikróba tíz percre.
A mikró kiváltható sütéssel is (10 perc 180 C fokon), piteformába helyezett tésztával.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: betterafter50.com)