Jump to content

Zöldségtorta, a valódi egészségbomba

2015. 11. 19. 16:00

Zöldségből ritkán készítenek süteményt, ami nagy kár, ugyanis a napi vitamin, ásványi anyag, és tápanyagszükséglet fedezhető volna. Recept, az egészségmegőrző süteményhez!

A zöldségek, gyümölcsök és tejtermékek fogyasztása, illetve ezek rendszeres, étrendbe való beépítése az egészség alappillérei. A zöldségtorta ötvözi a kellemeset a hasznossal, mert minden tápanyag benne van, amire szüksége van a szervezetnek, és még finom is!

Hozzávalók a tésztához:

  • 1 bögre liszt
  • 2 evőkanál vaj
  • 5 evőkanál tej
  • 1 tojás
Hozzávalók a „töltelékhez”:

  • Apróra vágott zöldségek ízlés szerint (hagyma, fokhagyma, sütőtök, borsó, paprika, sárgarépa, káposzta stb.)
  • 4 tojás
  • 1 doboz tejföl

Elkészítése:

Gyúrjuk össze a tésztához való hozzávalókat, a kész masszát tegyük egy tányérra és tíz percre tegyük a mikróba. Közben pirítsuk, pároljuk meg a zöldségeket, üssünk rá 4 tojást, keverjük össze a tejföllel, sózzuk, borsozzuk. A tíz perc letelte után vegyük ki a tésztát, adjuk hozzá a feltétet és újra tegyük vissza a mikróba tíz percre.

A mikró kiváltható sütéssel is (10 perc 180 C fokon), piteformába helyezett tésztával.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: betterafter50.com)