Jump to content

A hideg-meleg zuhany jótékony hatása

2015. 12. 03. 16:00

A váltózuhany segít megőrizni a szervezet egészségét, és felpezsdíti annak működését. Serkenti a vérkeringést, és visszeres panaszok ellen is enyhülést hoz.

A váltózuhany fokozza a vérkeringést, mely kihatással van az anyagcsere működésére, ezáltal a méregtelenítési folyamatokra is. A vérkeringés felélénkülésének köszönhetően az immunrendszer ellenálló képessége is javul, az immunválasz gyorsabbá válik. A szervezetet érintő pozitív behatásokon túl a narancsbőr ellen is felveszi a harcot. Mivel fokozza a vérkeringést, ezáltal meggyorsítja a felgyülemlett és lerakódott salakanyagok távozását, ezáltal a csökkenti a narancsbőr kialakulását, vagy annak mértékét.

A visszeres láb megnyugtatásában is nagy szerepe van, mert a beszűkült ereknek segít eljuttatni a vért a lábszárba, lábfejbe, így csökkentve annak feszülését, és a tipikus „nehézláb érzetet".

Számos pozitív tulajdonsága ellenére azonban nem alkalmazhatja mindenki. A vérnyomásproblémákkal, szívbetegséggel küzdőknek nem tanácsos kipróbálni (maximum orvosi konzultációt követően) a trombózisban, előrehaladott érszűkületben szenvedőknek pedig tilos.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: kinja-img.com)