Jump to content

Tavaszi újjászületés ötven felett is!

2016. 02. 13. 17:00

A borús napok múlásával az embernek is visszatér az életkedve. Jöjjön lendületben és őrizze meg fiatalos kedvét és egyensúlyát az alábbi gyógynövények és tisztítókúrák kipróbálásával, rendszeres használatával.

A külső és belső ragyogásért sokat tesznek a bizonyos ételek, például a tőzegáfonya. A benne található hatóanyagok serkentik a vérkeringést, a sejtregenerációt és erősítik az immunrendszert. Sőt általános, közérzetjavító hatása is ismert, akárcsak agránátalmának. Utóbbi elsődleges forrása az antioxidánsoknak, mert az öregedésért felelős szabadgyököket semlegesítik. Így sokat tehet jó hangulatáért és fiatalosan tarthatja szervezetét napi egy gránátalma elfogyasztásával.

Az A-, C-, E- vitaminok a fiatalság forrásai! Az A-vitamin a bőr rugalmasságáért, teltségéért felelős. Megfelelő bevitel mellett bársonyos tapintásúvá válik, valamint halványodnak a ráncok is. Az A-vitamin elsősorban a zöldségekben: spenótban, sütőtökben, sárgarépában található, illetve állati belsőségekben. Főként az olajos magvakban és az olíva olajban fordul elő.

A C-vitamin szükséges a kollagén termeléshez, ami az inak, a kötő- és bőrszövetek feszességéért felelős. Ezen kívül serkenti az immunrendszer működését és a gyógyulási, ellenállási képességet.

A C-vitamin megtalálható citrusfélék gyümölcseiben, valamint bogyós növényekben, zöldség és főzelékfélékben is.

Az E-vitamin antioxidáns hatású, mindamellett, hogy sejtszintű építőanyag, és a sejtfalak és az izmok megóvásában játszik nagy szerepet. A vitamin ezen felül a vérkeringés optimalizálása miatt is fontos, illetve a bőrszárazság, a bőr kirepedezésének megelőzése miatt. Főként olajos magvakban és az olíva olajban fordul elő nagymennyiségben.

A fejér liszttel és cukorral készült ételek helyett törekedjen az alternatív lisztek és cukrok fogyasztására, mert ezek javítják a szervezet funkcióit.További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: pixabay.com)