Jump to content

A só ezernyi jótékony hatása

2016. 04. 05. 17:13

Sokrétű felhasználása nem csak a konyhában mutatkozik meg. Egészségőrző és regeneráló hatását nem szabad kihasználatlanul hagyni, ráadásként természetes ránchalványító is.

 

A sótartókba kényszerített csodaszer közel 84 féle hatóanyagot tartalmaz, melyek nem csak az ételek finomabbá tételére szolgálnak, hanem szükség van rájuk a sejtek anyagcseréjéhez, a szervezet regenerálódásához, na meg a szépségápoláshoz is.

Fogkrém

Egy csipet só és a fogkrém máris jobb mint valaha. A boltokban kapható sóoldatos fogpaszták védelmet nyújtanak a savas ételek ellen, és antibakteriális hatásuk az ínygyulladás kialakulását is minimalizálja.

Bőrradír

Erre a célra a nagy szemű tengeri só az ideális választás, ami házi bőrradírként alkalmazva eltávolítja az elhalt hámsejteket, szennyeződéseket, és felpezsdíti a vérkeringést és feszesebbé teszi a bőrt. Alkalmazása egyszerű:két evőkanál olíva olajat össze kell keverni négy evőkanálnyi tengeri sóval majd egy vattapamaccsal fel kell vinni az arcra, sőt akár az egész testre is. A kezelés után meleg vizes fürdő ajánlott.

A lábak karbantartója

Egy hosszú nap után visszaadja a megfáradt lábak erejét, hiszen serkenti a vérkeringést és az izmok ellazulását is. Nincs is másra szükség, csupán két liter meleg vízre és egy kanál sóra!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: saltopiasalts.com)