Jump to content

Az árulkodó arctérkép

2016. 04. 16. 12:21

A kínai gyógyításban minden szervnek megvan a maga területe az arcon és a talpon egyaránt. A szervek működési zavarai így szemmel látható formát öltenek, de Ön tudja mi kell keresni?

A kínai arctérképek szerint a homlok a vékonybél és a húgyhólyag állapotáról tudósít. A bőrelváltozások az adott területen arra utalhatnak, hogy az étrend nem megfelelő, túlzott a zsírok és feldolgozott élelmiszerek bevitele, a dohányzás és alkoholfogyasztás pedig fokozza a káros hatásokat.

A megoldás a zöldségben és negatív szokások visszaszorításában rejlik.

A szemöldökök közti terület a máj szimbóluma. Az elváltozás itt a máj túlterheltségét, azaz a nem megfelelő étrendet jelzi, akárcsak a homlok esetében.

A szem alatti vékony bőr a vesék működéséről ad hírt. A feketés elszíneződés mögött természetesen sok dolog állhat, a kínai gyógyászat viszont a mértéktelen dohányzást és alkoholfogyasztást valamint a gyenge vérkeringést okolja miatta.

Az orr elviekben a szívet szimbolizálja, aminek vörössége a vérnyomással összefüggésben van.

A száj és arc kiütései, elváltozásai szintén az étekéssel egészen pontosan a gyomorral kapcsolatosak. A túl zsíros és fűszeres ételek, a sok cukor megterhelik a szervezetet, mely így ad jelt róla.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: shopify.com)