Csőben sült mozzarellás paradicsom
A paradicsom és a bazsalikom csodálatos kombinációját még ínycsiklandóbbá teszi a ráolvadt sajt. A paradicsom gazdag likopinban, amely antioxidáns hatása révén védelmet nyújt a daganatos, a szív- és érrendszeri, valamint a degeneratív szembetegségek ellen. Az olívaolaj a szívre gyakorolt hatásával csak még egészségesebbé teszi ezt a fogást.
Hozzávalók:
- 350 g érett paradicsom, felszeletelve
- tengeri só, frissen őrölt fekete bors
- 1 maroknyi friss bazsalikom felaprítva, plusz néhány szál a díszítéshez
- 2 ek. kimagozott fekete olajbogyó, felaprítva
- 2 ek. fenyőmag
- 3 db friss mozzarella, szeletekre vágva
- balzsamecet
Elkészítés:
Melegítsd elő a grillsütőt. A paradicsomszeleteket rendezd el egy közepes méretű, hőálló tál alján, alaposan borsozd meg, szórd meg sóval, bazsalikommal, az olajbogyóval és a fenyőmag felével. Fedd be a sajtszeletekkel, majd szórd a tetejére a maradék fenyőmagot, önts rá néhány csepp balzsamecetet, majd ismét borsozd meg.
Tedd a grillsütőbe annyi időre, amíg a mozzarella szépen megolvad, és az étel alja is jól átmelegszik. Bazsalikomlevéllel díszítve azonnal tálald.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: deliciousliving.com Forrás: szeniormagazin.hu/ otvenentul.hu)