A reszteltmáj tipikusan azok közé az ételek közé tartozik, amit az ember szívesen enne, de sokaknak emésztési panaszokat okoz, vagy a szigorú diéta miatt ignorálni kell. Viszont, ha így készíted, nem kel lemondanod róla.
Hozzávalók:
- fél kg csirkemáj
- 1 kaliforniai paprika
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- olívaolaj
Elkészítése
A májat csíkozd fel, majd tedd félre. A vöröshagymát vágd apró kockákra, a kaliforniai paprikát pedig vékony csíkokra.
Egy mélyebb serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olajat, és párold üvegesre rajta a hagymát. Szórd meg a fűszerpaprikával, majd add hozzá a kaliforniai paprikát, és párold félpuhára. Ekkor dobd a tetejére a májat, forgasd össze, és nagyobb lángon pirítsd át éppen csak annyira, hogy a közepe már legyen halványrózsaszín.
Húzd le a lángról, hagyd 5 percig pihenni, és csak ezután sózd meg.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: tesco.hu Recept: otvenentul.hu)