Jump to content

Resztelt máj, egészségbarát kiadásban

2016. 06. 24. 09:00

Többé nem kell aggódni a zsíros, olajos, fűszeres, sós magyaros finomságok miatt, mert a resztelt máj is elkészíthető az egészséges életmód keretein belül, minőségi és ízvesztés nélkül.

A reszteltmáj tipikusan azok közé az ételek közé tartozik, amit az ember szívesen enne, de sokaknak emésztési panaszokat okoz, vagy a szigorú diéta miatt ignorálni kell. Viszont, ha így készíted, nem kel lemondanod róla.

Hozzávalók:

- fél kg csirkemáj

- 1 kaliforniai paprika

- 1 vöröshagyma

- 1 evőkanál fűszerpaprika

- olívaolaj

Elkészítése

A májat csíkozd fel, majd tedd félre. A vöröshagymát vágd apró kockákra, a kaliforniai paprikát pedig vékony csíkokra.

Egy mélyebb serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olajat, és párold üvegesre rajta a hagymát. Szórd meg a fűszerpaprikával, majd add hozzá a kaliforniai paprikát, és párold félpuhára. Ekkor dobd a tetejére a májat, forgasd össze, és nagyobb lángon pirítsd át éppen csak annyira, hogy a közepe már legyen halványrózsaszín.

Húzd le a lángról, hagyd 5 percig pihenni, és csak ezután sózd meg.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: tesco.hu Recept: otvenentul.hu)