Jump to content

Frissítő barack krémleves a nyár kedvelt gyümölcséből

2016. 06. 28. 09:00

Könnyed nyári recept, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolnod és alig tíz perc alatt kész.

A kánikulában a húsok és nehéz ételek valahogy nehezebben csúsznak le, helyette a levesek és a hűs frissítők kerülnek előtérbe. Ezért hoztunk egy receptet, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni, ráadásul egészséges is.

Nem kell attól tartani, hogy hasmenést okoz, csak az a gyümölcs okoz kellemetlen emésztési zavarokat, amely toxinokat tartalmaz. A félreértés abból adódhat, hogy a népi gyógyászat székrekedés ellen mindig a szilvát és a barackot ajánlotta, magas rosttartalmuk miatt. Utóbbi tulajdonsága azonban nem jelenti azt, hogy meghajt, pusztán segít a megfelelő széklet kialakításában.

Hozzávalók

- fél kg sárgabarack
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 vaníliarúd
- 1 fahéjrúd
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- 2 dl joghurt
- 1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt

Elkészítése

A barackokat forrázzunk le, hámozzuk meg és magozzuk ki. A lábasban olvasszunk fel vajat és szórjuk rá a cukrot, s kevergetve karamellizáljuk.

Jöhetnek a barackok. Öntsük le annyi vízzel, amennyi ellepi a barackokat és tegyük bele a fahéjat, a szerecsendiót és a vaníliát.

Forraljuk fel és turmixoljuk össze botmixerrel. A joghurtot keverjük el a liszttel keményítővel, majd öntsük a leveshez. Hagyjuk még egy kicsit a tűzön, majd hirtelen hűtsük le hideg vízben.

Hidegen tálaljuk!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: ketcicakonyhaja.blog.hu)