Jump to content

Öt étel, ami megfiatalít II.rész

2016. 08. 12. 19:05

A szervezetünkbe jutatott magas antioxidáns tartalmú ételek segítenek legyőzni a ráncokért és levertségért felelős szabadgyököket. Fiatalságunk megóvása érdekében ezt az 5 ételt érdemes naponta fogyasztani.

Tengeri halak

Mért nem öregednek az ázsiai országok lakói? A válasz a halban keresendő. A tengeri halak listavezetők a fiatalító ételek listáján. Az ázsiai területeken élők pedig előszeretettel fogyasztják őket,akár naponta is.

Nagymértékben tartalmaznak Omega3 zsírsavat, kiváltképp a pisztráng és a makréla. Magas a koenzim/Q10 tartalmuk. A halak húsa laza szövetszerkezetű,ezáltal könnyebben emészthető. 20%-os fehérjetartalma miatt, megfelelő elkészítés mellett diéták és fogyókúra során is fogyasztható.

A heti rendszerességgel történő halfogyasztás segít megelőzni a szív és érrendszeri betegségek kialakulását.

Zöldségek és gyömölcsök 

A narancssárga zöldségek és gyümölcsök is fontosak a fiatalság megőrzésének szemponjából. Színüket a növényi festékanyagoknak (antociánok,karotinoidok) köszönhetük, amelyek nem csak a színadásban játszanak szerepet, de fontos antioxidánsok is. Védik szervezetünket a felszaporodó és káros szabadgyökök ellen.

Tudományosan bizonyított tény,hogy minél élénkebb egy gyümölcs vagy zöldség, annál több színanyagot tartalmaz, valamint minél több színes zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, annál több a szervezetünkre jótékonyan ható anyagot veszünk magunkhoz. A sárgabarack,őszibarack,nektarin, mangó, sárgarépa, sárgadinnye,sütőtök, gránátalma, a karotin és béta karotin mellett sok C-vitamint is tartalmaz. Erősítik immunrendszerünket,lassítják a bőr öregedésének folyamatát, rákmegelőző hatásúak, valamint a szívünkre is kedvezően hatnak.

Az első részt ide kattintva olvashatod el. 


Forrás: Szeniormagazin | Marmalade | Kép: sheknows