Jump to content

Tippek, hogyan élj még többet

2016. 09. 22. 16:05

A sokat tapasztalt, hosszú életet élő emberek egybecsengően szinte ugyan azt nevezik meg a fiatalság örök forrásaként. A száz évet megéltek tanácsai következnek!

Az első minden esetben önmagunk lefoglalása, az aktív élet fenntartása. A munka világából kiszakadó ember számára mindegy tonnányi teher, úgy omlik a végeláthatatlan szabadidő a vállára, és érthető, ha nem tud mit kezdeni vele. A legjobb módszer, ha nem stresszként éli ezt meg az ember, hanem elfoglaltságot, hobbit talál, hogy újra elkezdje élvezni az életét.

A második élet meghosszabbító tevékenység a sport. Ezt talán nem is kell túlzottan ragozni, miért.

Az ételek fogyasztásának a mikéntje is hangsúlyos. A tapasztaltak azt mondják, hogy a szükséges tápanyagokat inkább zöldségekből, gyümölcsökből, húsokból érdemes beszerezni, mintsem kapszulákból, mert utóbbiak még mindig nem tudják felváltani a természet adta zöldeket.

Mindezek mellett talán a mentális hogylét a legfontosabb. Mi a hosszú élet titka? A nyugalom. Azt mondják a pozitív szemlélet meghosszabbítja az életet, hiszen ha csak a rosszra, negatívumra koncentrál az ember, az lerántja a mélybe, depressziót, szorongást állandó kedvtelenséget előidézve. Utóbbiak számos fizikai betegség kiváltójaként számon tartottak.




További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: sites.psu.edu