Jump to content

Ájurvédikus növények a fiatalodás érdekében

2016. 10. 05. 19:00

Örülni kell annak, ha idős korba lépünk. Persze az öröm mellé betegségek, fájdalmak is társulnak. Előfordul, hogy már gyógyszereket kell bekapkodni, de a természethez mindig megéri fordulni.

Az ájurvédikus gyógyítás már ősidők óta jelen van. Ez az ősi, indiai módszer a természet erejét használja fel, és nem csak a gyógyítás a fő cél, hanem a megelőzés. Ehhez gyógynövényeket használ fel, valamint életmódváltást is előír ahhoz, hogy az ember összhangban legyen önmagával és a természettel is.

Az öregedés normális testi folyamat, amelyet azonban lassítani lehet. A természet tálcán kínálja azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekkel lelassítható a folyamat. A kezünkben van a döntés, hogy élünk-e vele vagy sem. Az ájurvédikus gyógyításban használt egyik gyümölcs az alma, amellyel az a szerencsénk, hogy szeretjük minden formájában. Használjuk hát merészen. A C-vitaminban gazdag gyümölcs szerveink és szervezetünk megfiatalításában sokat segít.

Idénye van a szőlőnek is, érdemes sokat fogyasztani belőle, mert közismert fiatalító hatása van. Olyan vegyületeket tartalmaz ez a fürtös gyümölcs, amelyet a héj és a magok tartalmaznak.

A gránátalma is olyan vegyületeket tartalmaz, amely a szervezetre káros szabad gyököket semlegesíti.

A gyömbér mostanában hódít, ami nem csoda, hiszen erős antioxidáns hatással bír. Ennek köszönhetően csökkenti a szervezetben lappangó esetleges gyulladásokat. Emellett javítja a vérellátást is. A kurkumin vegyületben gazdag kurkuma hasonló hatásokkal rendelkezik, mint a gyömbér.

Az édesgyökér antioxidánsai is gyulladáscsökkentő hatásúak, emellett pedig még a bőrt is védik a káros UV-sugárzástól.

A fiatalító növények közé tartozik a rozmaring is, szintén magas antioxidáns tartalma miatt. A szegfűszeg is rendelkezik hasonló hatással, azonban még az izomfájdalmak enyhítésére is megfelelő.

(Forrás: szeniormagazin.hu | eleanoradcheatham.soup.io, rheuma-optimist.com/képek)