Jump to content

50+-os sminktippek

2016. 10. 17. 19:00

A sminkelés nem csak a fiatalok kiváltsága. Az idősebbek ugyanúgy kicsinosíthatják magukat, azonban gyakran lehet látni bányarémmé sminkelt idős hölgyeket, akik nem hogy széppé, hanem egyenesen riasztóvá kenik magukat.

Hogy ebbe a hibába ne essünk bele, érdemes néhány tanácsot megfogadni. Az élénk színek használata nem ajánlott, mégis sok idő hölgy vérvörös ajkakkal riasztja a jónépet.

Ami nagy hiba, hogy a karikás szemeket világos alapozóval igyekeznek eltüntetni, csakhogy riasztó, vagy nevetséges sminket varázsolnak maguknak. Nemhogy szebbek lennének, hanem az ellentété érik el, és emellett még tovább öregíti őket. A bőrtónusnak megfelelő színű folyékony korrektort szükséges a már lealapozott kritikus területre felvinni. Erre jöhet egy újabb alapozóréteg. Ötven év felett már a bőr nem olyan feszes, így a bőrhibákba, ráncokba könnyen megül a púder, ezért nem is kell használni.

A szájfény és a sötét rúzs használata azok számára nem ajánlatos, akiknek felső ajka ráncos. Ahogy a púder összegyűlik a bőrön, úgy a rúzs is a ráncokban, és egyáltalán nem kölcsönöz csinos arcot.

Ha formázatlan a szemöldök, komor tekintetet kölcsönözhet az arcnak. Arra kell törekedni, hogy ápolt, de minél természetesebb maradjon a szemöldök.

Semmi probléma sincs, ha valakinek ősz a haja, korral jár, büszkén kell viselni, ha a természetesség híve, de az nem lehet az ápolatlanság indoka. Akkor is rendszeresen érdemes a fodrászt látogatni.

Ötven év felett már nem lehet és nem is kell az öltözködési és sminkdivatot vakul követni. Kornak megfelelően, de elegánsan is meg lehet jelenni.

(Forrás: szeniormagazin.hu | sixtyandme.com, valtrexanswers.com/képek)