Jump to content

Egészségmegőrző brokkolis-szardellás tészta recept

2016. 10. 26. 16:04

Vannak olyan ételek, melyek fogyasztása omega 3 zsírsav tartalmuk miatt nélkülözhetetlen lenne. Ilyen a szardella, mely a rákmegelőző hatású brokkolival és tésztával remekül kombinálható.

Vannak olyan ételek, melyek fogyasztása omega 3 zsírsav tartalmuk miatt nélkülözhetetlen lenne. Ilyen a szardella, mely a rákmegelőző hatású brokkolival és tésztával remekül kombinálható.

Hozzávalók:

- tengeri só, frissen őrölt fekete bors
- 450 g lapos hosszúmetélt, például tagliatelle (teljes kiőrlésű)
- 450 g brokkoli, kis falatokra vágva
- 3 evőkanál olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma, vékonyan felszeletelve
- 4-6 szardellafilé, leöblítve, lecsepegtetve, feldarabolva
- reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítés

Egy nagy fazékban tegyél fel 4,5 liter sós vizet főni. Amikor rotyog, dobd bele a tésztát, időnként megkeverve főzd puhára, de maradjon rugalmas. Amíg a tészta fő, egy nagyobb fazékban forralj sós vizet, dobd bele a brokkolit. Újraforrástól számított 1 perc múlva szűrd le, és folyó hideg vízzel öblítsd le.

Egy nagyobb serpenyőben, forró olajban pirítsd meg a fokhagymát, ha egy kis színt kapott, dobd rá a brokkolit és a szardellát. Ízesítsd sóval és borssal, 1-2 percig pirítsd tovább. A tésztát szűrd és csepegtesd le alaposan, majd tedd előmelegített tálba. Öntsd rá a brokkolis keveréket, sózd és borsozd megint, ha szükségesnek érzed, és alaposan forgasd össze. Enyhén szórd meg a reszelt parmezánnal.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu; otvenentul.hu | Kép: wired.co.uk)