Jump to content

Ételek, melyek puffadást okoznak

2016. 11. 02. 17:05

A puffadás kiváltó okai között a mozgáshiány és a nem megfelelő táplálkozás áll elsősorban, de az ételintolerancia is szorosan kövei ezt a sorban. Vannak azonban bizonyos ételek, melyek fokozzák a haspuffadást.

Egy kutatás szerint egy átlagos ember 12-15 alkalommal enged gázt a nap folyamán, ami mondhatni természetes, hiszen az evést és ivást követő emésztés szerves rész ez. A baj akkor kezdődik, ha nem múlik el, és az átlagos szám sokszorosára növekszik.

Ha hajlamos a puffadásra, akkor az alábbi ételeket érdemes lekerülnie:

- Brokkoli, kelkáposzta, káposzta
- Hüvelyesek, főként a bab a lencse és a szójabab
- Tejtermékek
- Alma
- Olajos, sós magvak

A magvakat leszámítva a többi élelmiszer a megfőzést követően veszít gázképző hatásából, így ha nem szeretné mellőzni ezek fogyasztását, akkor érdemes egy kicsit megpárolni vagy megfőzni őket.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: pixabay.com)