Jump to content

Öt perces arcmasszázs a fiatalságért és a nyugalomért

2016. 12. 25. 10:05

A karácsonyi rohanásban jó megállni öt percre, és kikapcsolni egy kellemes masszázzsal, ami magunknak ajándékozunk.  A fiatalító, bőrfeszesítő masszázs lényege, hogy felfrissíti a vérkeringést, mely által fokozódik a méreganyagok kiürülése, és növekszik a sejtek és a szövetek regenerálódási készsége.

A ráncok megjelenése, a bőr megereszkedése számos dologra vezethető vissza. Gyakori okok a nem megfelelő táplálkozás, a vitaminszegény étrend, vagy épp a túlzott napozás. De a folyadékhiány a stressz és a túlzott cukorbevitel is állhat a dolog mögött.

A masszázzsal – legyen szó bármilyenről – viszont sokat tehetünk bőrünk és szervezetünk jó közérzetéért. Az alábbi, otthon és munkahelyen is elvégezhető masszázs segíti a stressz kiürülését, és a bőrfeszesség visszaszerzését.

A masszázs elején kezdjük el masszírozni a középen a homlokot lassan, körkörös mozdulattal. Egyszer az óramutató irányával ellentétesen, majd fordítva.

Ezután a két középső ujjal finoman nyomkodjuk az orr belső részeit a szem felöli résznél. Majd dörzsölgessük óvatosan a közepes, és nagyobb ívben az orrtól kiindulva a szemöldök körül.

Masszírozzuk a szemöldök külső csücskét, majd sorban helyezzük ujjainkat a szem alatti részre, néhány centiméterre. A masszázst folytassuk az arc egész területén, az óramutató járásával megegyező irányban. Masszírozzuk át a szájak sarkát is alaposan, közben mozgassuk át az egész arcot.

Tegyük a mutatóujjat az orr és a felső ajak közötti részre, és masszírozzuk itt is. Ezután következik az alsó ajak és az áll közötti terület. Amikor az itt elterülő résszel végeztünk masszírozzunk kifelé az áll és az állkapocs felé, a külső részeket is. A nyaki csigolyán is zongorázzunk végig, le egészen a kulcscsontig.

Végezetül, ha a szervezet igényli, még egyszer ismételjük meg.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu |Kép helpful.com)