Medvehagymás krumplipüré
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya (egyforma méretű)
- 2 dl meleg tej
- 2 evőkanál vaj
- 1 csokor medvehagyma
- ízlés szerinti mennyiségben só és frissen őrölt bors
Tegyük fel sós vízben főni az alaposan megmosott, megtisztított burgonyákat. Ha megfőtt hámozzuk meg, még melegen. Nyomjuk össze krumplinyomóval, adjuk hozzá az ízesítőket, a tejet, a vajat és az előzetesen megmosott és apróra felvágott medvehagymát. Keverjük alaposan össze. Kellemes ízével ajánljuk natúr sültekhez.
Medvehagymás vaj
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj (ne sajnáljuk a minőséget)
- 1 teáskanál só
- ½ csokor medvehagyma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál citromlé
A vajat vegyük ki hűtőből, kb. 1 órával korábban. Helyezzük keverőtálba és fakanállal keverjük krémes állagúra, hozzáadva a sót, citromhéjat, citromlevet és az apróra felvágott medvehagymát. Pikáns ízű hozzávaló pirítós kenyérhez, magos péksüteményekhez.
További érdekességekért, bátran keresd fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!