Jump to content

Könnyed hétvégi recept medvehagymából

2017. 04. 01. 17:05

A medvehagyma karakteres íze arra csábítja a gasztrománokat, hogy minél több ételükhöz hozzáadják. Alább mutatunk két isteni receptet, amelyek dúskálnak a medvehagymában!

Medvehagymás krumplipüré

Hozzávalók:

- 1 kg burgonya (egyforma méretű)
- 2 dl meleg tej
- 2 evőkanál vaj
- 1 csokor medvehagyma
- ízlés szerinti mennyiségben só és frissen őrölt bors

Tegyük fel sós vízben főni az alaposan megmosott, megtisztított burgonyákat. Ha megfőtt hámozzuk meg, még melegen. Nyomjuk össze krumplinyomóval, adjuk hozzá az ízesítőket, a tejet, a vajat és az előzetesen megmosott és apróra felvágott medvehagymát. Keverjük alaposan össze. Kellemes ízével ajánljuk natúr sültekhez.

Medvehagymás vaj

Hozzávalók:

- 20 dkg vaj (ne sajnáljuk a minőséget)
- 1 teáskanál só
- ½ csokor medvehagyma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál citromlé

A vajat vegyük ki hűtőből, kb. 1 órával korábban. Helyezzük keverőtálba és fakanállal keverjük krémes állagúra, hozzáadva a sót, citromhéjat, citromlevet és az apróra felvágott medvehagymát. Pikáns ízű hozzávaló pirítós kenyérhez, magos péksüteményekhez.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: pixabay.com, staticflickr.com,)