Jump to content

Mobil az időseknek? Nem mindegy milyen!

2017. 05. 25. 09:05

Bizonyos életkor felett nagyobb szükség lehet a telefonra, mint az aktív korosztályoknak. Nem mindegy azonban, hogy milyen készüléket kap a nagyi.

 

Időseknek, betegeknek, támogatásra szorulóknak fizikai billentyűzetes készüléket érdemes vásárolni, bizonytalan kézzel az érintőképernyő csak gondot okozhat.

A tíz-tizenöt ezer forintos kategóriában elérhető készülékek között a nokiás nosztalgiák miatt fontolóra lehet venni az újjászületett Nokiát. A készülék ugyan internetet – Facebook, Messenger, Twitter, Bing Search, MSN Weather és Opera Mini böngészőt – ígér, de a lassú, korlátozott web a kicsi és gyenge felbontású kijelző miatt alig használható. Ahogy kamera is inkább arra alkalmas, hogy a bevásárlóközpontban a parkolóhely számát rögzítsék vele.

Ennél fontosabb, hogy ebben az árkategóriában többnyire adott a beépített zseblámpa, s az FM rádió. A számos többnyire Nokia-klón felépítésű készülék között találni strapabírókat is, mint például a Maxcomn MM910 Strong. Ezek jól bírják, ha fejmagasságból leesnek, mosdóba zuhannak, s egy töltéssel az átlagosnál jóval hosszabb ideig, akár egy hétig működnek. Csak az IP67-es szabvány meglétére kell figyelni.

Nem sokkal drágábban már kaphatók egyszerűbb SOS mobilok is, melyeknek a beépített piros gombja lenyomásra szirénázni kezd, s egyúttal a telefon segélykérő SMS-t is küld az előre beprogramozott számokra.

(Forrás: szeniormagazin.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)