Jump to content

Trópusi csoda: mézes grapefruitos banános saláta

2017. 06. 18. 09:05

Első hallásra abszolút nem passzolnak az ízek, de második olvasatra már annál inkább. A különleges gasztronómiai párosításon túl nem véletlen eme kombó, ugyanis olyan hatással van a testre, amire más saláta nem képes.

Nyakunkon a nyár, ezért ha épp azon töröd a fejed, hogy mit egyél, ami energiát ad, és egyben fogyaszt is, van egy jó tippünk. Az izgalmas ízvilágú trópusi gyümölcs saláta, tökéletes reggeli, délutáni nasi, esetleg köret a vacsorához. Mindemellett a grapefruit az egyik legjobb élelmiszer, ami beindítja a fogyást. A tanulmányok szerint ez annak köszönhető, hogy befolyással van az inzulinra és a felesleges táplálékot zsírrá alakító hormonra.

Sőt, grapefruit az egyik leglédúsabb gyümölcsünk. Súlyának 90 százalékát víz alkotja, így a nyári forróságban kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Na de lássuk, mi kell a pikáns salátához:

- 2 bögre grapefruit lé
- 2 darab grapefruit
- 1 darab felkarikázott banán
- 1 evőkanál friss, apróra vágott menta
- 1 evőkanál méz

Elkészítése

Hámozzuk meg és facsarjuk ki a gyümölcsök levét, a húsát pedig várjuk szeletekre. Vegyünk elő egy nagy tálat és öntsük egybe az összetevőket, majd pihentessük a hűtőben fél órát. Kész is van!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: pixabay.com)