A forró nyári napokon még este is felér egy kínzással a főzés, épp ezért olyan recepteket hoztunk, amihez be sem kell kapcsolni a tűzhelyet. Leves, második és még desszert is kitelik összesen 30 percnyi főzésből. Mutatjuk is!
Dinnyeleves hidegen
Hozzávalók:
- 1 galia és 1 mézharmat dinnye (de, a sima görögdinnye is megteszi)
- 2,5 dl 30%-os tejszín
- 2 dl tej
- 2 ek. méz
- kevés só
Ha meg akarod bolondítani egy kicsit, akkor kevéske fehér rumot is tehetsz bele, valamint őrölt szerecsendiót is.
Elkészítése
Vágd félbe a dinnyéket, magozd ki és szedd ki a húsukat. Tedd tálba a gyümölcshúst és az alapanyagokat (leszámítva a rumot és a szerecsendiót), botmixerrel keverd össze, míg krémes állagú nem lesz.
Végezetül jöhet a szerecsendió és a rum. Majd mehet be a hűtőbe. Ha igazán stílusosan akarod tálalni, akkor szervírozd a levest a félbe vágott dinnyehéjakban.
A levest követően nem árt valami tartalmasabb, de könnyű étel a gyomornak. A zöldségcurry pont ideális választás: laktat, táplál, könnyen felszívódik.
Zöldségcurry
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 2 db sárgarépa
- kevés zeller
- 2 dl kefir
- 1 cukkini
- 1 nagyobb kaliforniai paprika
- 1 evőkanál curry
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd új fokhagyma
- ízlés szerint só és bors
Elkészítése
Kezd a zöldségekkel: most meg és karikázd fel őket, majd egy serpenyőben vagy wokban pirítsd meg azokat, ropogósra. Miközben pirulnak mehet rá a curry, majd ha elérte a megfelelő állagot sózd és borsozd. Végezetül jöhet a fokhagymás kefires öntet, a zöldségek tetejére.
Hűsítő ribizlis joghurtfagylalt
A finom menü megkoronázásaképp a ribizlis fagyi a legjobb választás. Amire szükséged lesz:
- 50 dkg piros ribizli
- 2 dl joghurt vagy kefir
- 10 dkg cukor
Elkészítése
Alaposan mosd meg a ribizlit, szedd le a szárait majd egy lábasban forrald össze cukorral és vízzel. Egészen addig főzd, míg pépes állagú nem lesz, majd várd meg hogy kihűljön, aztán keverd össze a joghurttal és öntsd a kívánt formába. Ezután irány a mélyhűtő!
Jó étvágyat!